Ön az Egészség Pont oldalán van - mi egy Pápa városában működő biobolt vagyunk! 

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36304746965

Sumach 20 gr - Fűszerész fűszer
Sumach 20 gr - Fűszerész fűszer
835 Ft

Sumach 20 gr - Fűszerész fűszer

Próbáljátok ki ezt a fűszert, akár citrom helyett is egy-két fogásnál, és élvezzétek a savanykás, mégis egészen egyedi ízeket a jól megszokott ételeitekben.

Már az ókori Rómaiak is… De tényleg – már ők is használták ezt a növényt. Annak idején ugyanis még nem létezett a citrom, így ha valamit savanyítani kellett, akkor az eceten és a tamarindon kívül – amiknek azért elég durva, éles íze van – a sumach volt az, amivel kellemesen savanykás ízeket tudtak vinni az ételekbe.

A növény maga tehát a Mediterráneum területén őshonos, manapság pedig főleg Dél-Olaszországban, Szicíliában, illetve a Közép-Keleten, Törökországban és Iránban termesztik. Egyesek egyébként azt mondják, hogy minél magasabb a tengerszint feletti magasság, ahol a bokrok nőnek, annál jobb minőségű lesz a termés, de azért ezek már tényleg csak nüansznyi különbségeket eredményeznek.

 

 

835 Ft
Egységár: 42 Ft/g
Részletek


Mire számítsak, ha sumachot keresek?
Röviden: egy jó esetben mélyvörös, egységes textúrájú, durvára tört állagú fűszerre. Egyike azoknak a fűszereknek, amiknek nem árt, ha őrölt formában tárolják – sőt, kifejezetten előnyös tud lenni. Néha lehet, hogy nagyobb nedvességtartalommal rendelkezik, mivel szokták gyapotmagolajjal keverni a fényesség kedvéért – de ez nem ront a minőségén, ahogyan a még gyakrabban hozzáadott só sem, hiszen ez utóbbi tartósítja és ki is emeli a sumach ízeit.

És hogy milyen is ez az íz?

Kellemesen savanykás, gyümölcsös, ami a citromhoz hasonlít, de annál egy kicsit édeskésebb, virágosabb. Bár sokféle savanyítási módszer van, mégis egyedülálló, mert almasav tartalma miatt egy kis almás-vörösszőlős jelleget is hoz magával, ami miatt édes és sós ételekhez egyaránt jól megy.

Forrás: fuszeresz.blog.hu

Adatok
Cikkszám
epfuszer006
Tömeg
25 g/db