Ön az Egészség Pont oldalán van - mi egy Pápa városában működő biobolt vagyunk! 

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36304746965

Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea) 50 g Györgytea - Gyuri bácsi teája
Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea) 50 g Györgytea - Gyuri bácsi teája
2 195 Ft

Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea) 50 g Györgytea - Gyuri bácsi teája

Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea)

Sav-bázis egyensúly és pH érték

Testünkben gyakran zajlanak gyulladásos folyamatok, melyekről sok esetben csak akkor veszünk tudomást, amikor valamilyen betegség tünetei mutatkoznak. Az elhízás, a cukorbetegség, a daganatos betegségek, az Alzheimer kór, a Crohn-betegség mind-mind visszavezethető a szervezetben zajló kórós gyulladásokra.
A gyulladások egyik „melegágya” a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása, a pH eltolódása a savasság irányába. A pH (pondus hidrogenii) érték egy adott oldat (testnedvek, nyál, vér, vizelet) kémhatását (savas vagy lúgos) mutatja. Legkönnyebben a patikában vagy drogériában vásárolható lakmuszpapírral állapítható meg, mennyi a szervezetünk pH értéke. A papírt meg lehet nyalni, vizeletet lehet rá cseppenteni, az eredmény azonnal mutatkozik.
0-7 között savasságról, 7-14 között lúgos kémhatásról beszélünk. Az ideális érték 7.
Sajnos sokan fogják tapasztalni, hogy a számok nem jót mutatnak. Ez azért van, mert a táplálkozásunk miatt a savas hatás sokkal erősebben éri a szervezetünket, mint a lúgos, pedig az egyensúly létfontosságú.


Savasító és lúgosító hatású élelmiszerek

Legerősebben savasító élelmiszerek a húsok és a halak, a tojás, a sajt, a kávé, a fekete tea, az alkohol, a cukor és a túl sok só, a finomított élelmiszerek és a finomított olaj. Ezekből eszik a legtöbbet a mai ember a mai felgyorsított ütemű világban.
A helyes sav-bázis egyensúly megtartása az egyik legfontosabb feladat. Lúgosító hatásúak a zöldségek és gyümölcsök, a csírák és a fűszerek, a mandula, a mogyoró és az algák. Kiváló savcsökkentő az almaecet, a szódabikarbóna és a citrom. Savcsökkentő, lúgosító gyógyteák készíthetők pl. a kamillából, a fehér akácvirágból vagy a fehér árvacsalánból. Többek között ezekből a gyógynövényekből készült a Fehér árvacsalános teakeverék (Lúgosító tea) is.

 

Elkészítése:

Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, majd 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.


Fogyasztása:

Étkezés előtt fogyassza ízesítés nélkül. Heti három csészével folyamatosan iható a kívánt hatás eléréséig.


Ellenjavallat:

Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 18 éves kor alatt nem ajánlott.


Fontos tudni!

A gyógynövényeket kiegészítő kezelésként javasoljuk az orvosi terápia mellett. A különböző gyógyszerek és a gyógynövények fogyasztása között teljen el legalább 2 óra, hogy a hatóanyagok zavartalanul fel tudjanak szívódni.

2 195 Ft
Egységár: 44 Ft/g
Részletek

Összetevők:

kamillavirágzat, fehér akácvirág, fehér árvacsalán hajtás (15%), csalánlevél, lándzsás útifűlevél, orvosi zsályalevél.

 

A fehér árvacsalán kiváló gyulladáscsökkentő, vértisztító hatású. Gyomorsavcsökkentésre is alkalmas, magas a C-vitamin-tartalma. A C-vitamin önmagában is savcsökkentő, antioxidáns, gyulladásgátló hatású.

A kamilla az egyik legerősebb antibiotikus, gyulladáscsökkentő gyógynövény. Fertőtlenítő, nyugtató hatása is van.

A fehér akácvirág az egyik legkiválóbb gyomorsavcsökkentő, gyomorégésre, de akár székletlazításra is használja a népgyógyászat.

Az orvosi zsálya hatékony antibakteriális, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású gyógynövény.

A lándzsás útifű regeneráló, bevonó hatású, gyulladáscsökkentő és baktériumölő.

A csalán méregtelenítő, összehúzó, élénkítő hatású, és rengeteg vitamint és ásványi sót tartalmaz, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Adatok
Cikkszám
gyt0040
Tömeg
50 g/db